Bakkafrost satser på hermetikk: Kjøper dansk laksekunde

Nyheter
0

I en transaksjon gjort 1. januar har Bakkafrost kjøpt 90 prosent av aksjene i Munkebo Seafood.

Oppkjøpet har skjedd i partnerskap med Michael Karlsen, som har vært daglig leder i Munkebo Seafood i en årrekke. Aksjene kjøpes fra Paul Lybech, som har vært engasjert av Munkebo Seafood i nesten 25 år. Etter transaksjonen eier Bakkafrost 90 prosent og Michael Karlsen ti prosent av det danske selskapet.

Munkebo ble etablert i 1974 og er engasjert i produksjon av hermetisert fisk ved sin fabrikk i småbyen med samme navn. Selskapet selger en bred portefølje av produkter, i stor grad basert på laks, fremgår det av en børsmelding.

Bakkafrost har de siste årene vært en av selskapets største leverandører. Med økt produksjon fra Bakkafrosts oppdrettsanlegg i Skottland og Færøyene vil Munkebo sikres en styrket råstoffbase, herunder også økt verdi fra biprodukter av laks.

Munkebo sysselsetter 40 arbeidere og virksomheten vil ikke berøres etter oppkjøpet, fremheves det i meldingen. Selskapets produkter selges i vesentlig grad til dagligvare-segmentet i EU. Munkebo oppnådde en EBIT på 4,8 millioner danske kroner i 2020.

Selskapet har betydelig ledig produksjonskapasitet og muligheter for fremtidig vekst ved fabrikken på østlige Fyn.